Dane osobowe

W trosce o Twój spokój i bezpieczeństwo, chcielibyśmy wyjaśnić Ci pewne kwestie związane z ochroną danych osobowych. Zgłaszając się do naszej firmy jako kandydat lub klient podajesz nam pewne dane na swój temat po to byśmy mogli się z Tobą kontaktować, przesyłać Ci ofertę lub Cię rekrutować. Określone dane są nam niezbędne byśmy mogli zrealizować cel, który stawiasz przed mami podając nam swoje dane, jeżeli nie podasz nam danych o które prosimy nie będziemy mogli realizować określonego celu.

W ramach naszej polityki ochrony danych osobowych gwarantujemy, że  podawane nam dane będą przetwarzane z  zachowaniem troski o ich bezpieczeństwo i zgodnie z obowiązującymi zasadami i przepisami prawa w tym: zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Administrator danych osobowych

Administrator to jednostka odpowiadająca za sposób i cel wykorzystywania Twoich danych osobowych oraz za ich bezpieczeństwo. Administratorem danych jest:

time2work sp. z o.o. z siedzibą ul. Niemodlińska 8, 45-710 Opole, REGON: 161 493 934

Może się zdarzyć, że dane, które gromadzimy współadministrujemy z innymi podmiotami mogą to być:

(wyłącznie w przypadku rekrutacji do pracy w Holandii)

Start2Work z siedzibą Zuiderkade 6g, 8301AR Emmeloord (Holandia) KVK.NR: 67428231 BTW.NR: 856984747B01

lub

(wyłącznie w przypadku zgody na marketing)

TimeTax sp. z o.o. ul. Niemodlińska 8, 45-710 Opole, REGON: 160 517 377

Jakie dane osobowe gromadzimy?

 

Cel Dane Podstawa prawna
Realizacja 
rekrutacji własnej
praca w 
time2work
także
praca tymczasowa w PL 
  • imię (imiona) i nazwisko;
  • imiona rodziców;
  • datę urodzenia;
  • miejsce zamieszkania (adres do korespondencji);
  • wykształcenie;
  • przebieg dotychczasowego zatrudnienia,

Nawiązanie i realizacja umowy o pracę

Art. 6 ust. 1 lit. B (RODO)

Nawiązanie kontaktu w celu przedstawienia oferty handlowej lub oferty pracy

  • Numer telefonu
  • Adres e-mail

Twoja zgoda

Art. 6 ust. 1 lit. A (RODO)

Przesyłanie treści marketingowych drogą e-mail lub telefoniczną

  • Numer telefonu

lub

  • Adres e-mail

Twoja zgoda

Art. 6 ust. 1 lit. A (RODO)

Rekrutacja pracowników dla Holenderskiego pracodawcy

  • imię (imiona) i nazwisko;
  • imiona rodziców;
  • datę urodzenia;
  • miejsce zamieszkania (adres do korespondencji);
  • wykształcenie;
  • przebieg dotychczasowego zatrudnienia,

Prawnie uzasadniony interes (gdy zgłaszasz się na konkretną ofertę – art. 221 §1 ustawa Kodeks Pracy z dn. 26.06.1974 r)

Art. 6 ust. 1 lit. F (RODO)

Twoja zgoda – gdy szukamy dla Ciebie pracodawcy

Art. 6 ust. 1 lit. A (RODO)

Zapewnienie bezpieczeństwa naszych pracowników i mienia: monitoring zewnętrzny naszej siedziby

  • Twój wizerunek

Prawnie uzasadniony interes

Art. 6 ust. 1 lit. F (RODO)

Rekrutacja w przyszłości
  • imię (imiona) i nazwisko;
  • imiona rodziców;
  • datę urodzenia;
  • miejsce zamieszkania (adres do korespondencji);
  • wykształcenie;
  • przebieg dotychczasowego zatrudnienia,

Twoja zgoda

Art. 6 ust. 1 lit. A (RODO)

Do celu rekrutacji podanie przez Ciebie danych osobowych w zakresie wynikającym z art. 221 Kodeksu Pracy jest niezbędne, aby uczestniczyć w postępowaniu rekrutacyjnym. Podanie przez Państwa innych danych jest dobrowolne, podobnie jak podanie danych w innym celu.

Jak wyrażasz zgodę?

Zgoda by była ważna musi być przede wszystkim świadoma, jasno przekazana oraz dobrowolna. Jako Twoją zgodę odbieramy:

  • przesłanie nam CV zawierającego dane,
  • zgodę wyrażoną telefonicznie podczas rozmowy z rekruterem,
  • sam fakt podania danych naszemu rekruterowi.

Dlatego też nie wymagamy zawarcia w CV klauzuli- wyrażam zgodę ….

Treść zgody warto zawrzeć w CV jeżeli chcesz byśmy rekrutowali Cię w przyszłości przez 6 msc. od daty wpłynięcia zgłoszenia. Jak powinna ona brzmieć?

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych w celu wykorzystania ich w kolejnych naborach prowadzonych przez time2work sp. z o.o. przez okres najbliższych 6 miesięcy.

zgodę na rekrutacje w przyszłości możesz wyrazić także poprzez zaznaczenie odpowiedniego check box’u podczas przesyłania zgłoszenia przez nasz formularz aplikacyjny. Są to dla nas dwie równoważne formy i jedna z nich wystarczy by zachować Twoje dane na dłużej w celu rekrutacji. 

Pamiętaj jeżeli chcesz być przez nas rekrutowany w przyszłości konieczne wyraź na to zgodę. Inaczej nie będziemy mogli Cię rekrutować na podobne oferty.

Komu przekazujemy dane?

Dane, które przetwarzamy powierzamy wyłącznie sprawdzonym partnerom są to firmy realizujące usługi biurowe i informatyczne, na naszą rzecz. Dodatkowo, jeżeli Cię rekrutujemy to przekazane nam przez Ciebie dane może otrzymać Twój potencjalny pracodawca, oczywiście tylko i wyłącznie po otrzymaniu Twojej zgody (najczęściej wyrażaną drogą telefoniczną po przedstawieniu przez naszego rekrutera oferty pracy). Oczywiście, zgodnie z przepisami prawa możemy udostępnić dane służbom takim jak: straż graniczna, policja itp.

Okres przetwarzania danych osobowych

  1. W przypadku rekrutacji Twoje dane będą przez nas przetwarzane do momentu zakończenia rekrutacji lub przez 6 msc. po wpłynięciu zgłoszenia (jeżeli istnieje możliwość wznowienia tego procesu rekrutacji lub wyraziłeś na to zgodę), po tym czasie dane zostaną usunięte.
  2. Dane z monitoringu przetwarzamy przez 7 dni, chyba, że zaistnieje konieczność wynikająca z przepisów prawa by zachować nagranie.
  3. Dane z formularza dot. naszych usług biznesowych przetwarzamy przez okres jednego roku od wpłynięcia zgłoszenia, chyba, że wcześniej wycofasz udzieloną zgodę.

Twoje prawa

Jako podmiotowi danych przysługuje Ci prawo:

  • dostępu do swoich danych,
  • sprostowania,
  • usunięcia,
  • ograniczenia przetwarzania,
  • przeniesienie danych do innej firmy,
  • wycofania wyrażonej zgody.

zgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych. Możesz także wnieść skargę do organu nadzorczego tj: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Jeżeli masz jakiekolwiek pytania lub prośby dot. ochrony danych osobowych skontaktuj się z naszym koordynatorem ODO pod adresem e-mail: dane.osobowe@time2work.pl

Dane użytkowników strony www

Pliki cookies

Administrowanie serwisem WWW wymaga od nas zbierania informacji dotyczących zapytań HTTP, które kierowane są do naszego serwera. Informacje te zbierane są wyłącznie w celu administrowania serwisem. Dlatego też nie wykorzystujemy ich do identyfikacji użytkowników strony time2work. Żadne dane identyfikacyjne, nie są przekazywane do podmiotu trzeciego.

 Jeżeli Państwo nie zgadzają się na wykorzystanie Państwa danych na rzecz poprawy jakości działania strony WWW prosimy o przejścia do cofnięcie zgody na zapisywanie plików cookie oraz zaprzestanie korzystania z naszej strony www. W większości przeglądarek internetowych można: kasować pliki typu cookies z twardego dysku komputera (z poziomu ustawień przeglądarki), zablokować wszystkie przysyłane pliki typu cookies lub ustawić ostrzeżenie przed zapisaniem ich na dysku. Należy mieć na uwadze, że zmiany ustawień tych plików polegające na ograniczeniu ich stosowania mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych je stosujących np. uniemożliwiając zalogowanie się na konto pocztowe. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowania plików typu cookies.

 

Zmiana ustawień cookies w najbardziej popularnych wyszukiwarkach:

Google Chrome

  • Menu > Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > Prywatność > Ustawienia treści > Pliki cookies  – należy wybrać odpowiednią opcję.

Internet Explorer

  • Menu > Narzędzia > Opcje internetowe > Prywatność – należy wybrać odpowiednią opcję.

Mozilla Firefox

  • Menu > Opcje > Prywatność > Historia – należy wybrać odpowiednią opcję.

Strona time2work.com.pl wykorzystuje wskazany poniżej system analityczno-reklamowy. W celu poprawy jakości technicznej, dostosowania stron do Państwa potrzeb oraz prowadzenia statystyki strony WWW wykorzystujemy narzędzia analityczne firmy Google.

Aby Państwa dane nie były przetwarzane w systemach Google prosimy o przejście do narzędzia Google i wybrania interesującej Państwa opcji: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

Pliki cookies (tzw. ciasteczka) to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez odwiedzany serwis internetowy do urządzenia internauty (komputer, smartfon itp.). Nie zawierają one żadnych danych osobowych.

www.time2work.com.pl stosuje dwa typy plików cookies:

  • wydajnościowe (zbierające informacje na temat sposobu używania witryny przez odwiedzających, np. najczęściej odwiedzanych stron lub komunikatów o błędach itp.).
  • funkcjonalne (zapisujące ustawienia użytkownika, np. język, wyrażone zgody itp.),

takie jak:

  • cookies google-analytics.com – służą do prowadzenia statystyk dla witryny gov.pl; dokładny sposób działania i politykę prywatności Google Analytics można znaleźć pod adresem: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html,
  • cookies sesyjne – są to tymczasowe informacje przechowywane w pamięci przeglądarki do momentu zakończenia sesji, czyli jej zamknięcia.

Ponadto, wykorzystujemy pliki cookie z pixela facebooka, gromadzi on pięć rodzajów danych:

  1. Nagłówki HTTP– wszystkie informacje w nagłówkach HTTP. Nagłówki HTTP to standardowy protokół sieciowy wysyłany pomiędzy żądaniem przeglądarki a dowolnym serwerem w Internecie. Nagłówki HTTP zawierają m.in. adresy IP, a także informacje o przeglądarce internetowej, lokalizacji strony, dokumencie, źródle przekierowania oraz osobie korzystającej z witryny internetowej.
  2. Dane piksela – m.in. identyfikator piksela oraz dane plików cookie Facebooka.
  3. Kliknięcia przycisków – zaliczają się do tego wszelkie przyciski klikane przez osoby odwiedzające witrynę, etykiety takich przycisków oraz wszelkie strony odwiedzane w wyniku kliknięcia określonego przycisku
  4. Wartości opcjonalne – deweloperzy oraz marketerzy mogą zdecydować się na wysyłanie dodatkowych informacji na temat danej wizyty przez zastosowanie niestandardowych zdarzeń zmiany danych. Do niestandardowych zdarzeń zmiany danych można na przykład zaliczyć wartość konwersji czy typ strony.
  5. Nazwy pól formularzy– zaliczają się do tej kategorii nazwy pól witryn internetowych, takie jak „adres e-mail”, „adres” oraz „ilość”, w przypadku zakupu produktu lub usługi. Piksel nie odczytuje wartości pól.

Celem przetwarzania tych danych jest umożliwienie nam dostosowania reklam na portalu społecznościowym FB do twoich oczekiwań.

X

Zapytaj o ofertę

Wyrażam zgodę na otrzymywanie materiałów marketingowych zgodnie z treścią

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji marketingowych dotyczących usług firmy time2work sp. z o.o. Administratorem przekazanych danych osobowych jest time2work sp. z o.o. z siedzibą w Opolu ul. Niemodlińska 8, 45-710 Opole, REGON: 161 493 934. Przyjmuję do wiadomości, że przysługuje mi pełne i niezbywalne prawo dostępu do podanych danych osobowych włączając w to prawo do ich poprawiania oraz usunięcia.

X

Aplikacja na:

Dane kontaktowe

imię

nazwisko

płeć

telefon

email

prosimy o podanie własnego adresu e-mail, adres ten zostanie przypisany do Twojej aplikacji.

Chcę brać udział w rekrutacjach, które time2work będzie prowadził w przyszłości, dlatego też wyrażam zgodę na przetwarzanie mojego CV przez okres 1 roku od dnia wpływu lub do momentu wycofania tej zgody.

Za sposób i cel wykorzystywania Twoich danych osobowych oraz za ich bezpieczeństwo odpowiadają Wspoładministratorzy: I: time2work sp. z o.o. z siedzibą ul. Niemodlińska 8, 45-710 Opole, REGON: 161 493 934 oraz II: Start2Work z siedzibą Zuiderkade 6g, 8301AR Emmeloord (Holandia) KVK.NR: 67428231 BTW.NR: 856984747B01. Firmy te współadministrują danymi osobowymi osób poszukujących pracy. Twoje dane przetwarzane będą w celu realizacji procesu rekrutacji, dlatego też mogą zostać przekazane potencjalnemu pracodawcy i firmom, realizującym usługi biurowe i informatyczne. Dane, które są dla nas niezbędne byśmy mogli Cię rekrutować przetwarzamy na podstawie prawnie uzasadnionego interesu -art.6 ust.1 lit. F. -art. 221§1 ustawa Kodeks Pracy z dnia 26 czerwca 1974 r. lub Twojej zgody: art.6 ust.1 lit. A – jeżeli przekazujesz nam w swoim CV dodatkowe informacje o sobie traktujemy to jako zgodę na ich przetwarzanie. (Czas przetwarzania i Twoje prawa...)

Podanie danych jest dobrowolne jednak niezbędne do przeprowadzenia procesu rekrutacji. Twoje dane osobowe traktujemy zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. Twoje dane będą przez nas przetwarzane do momentu zakończenia rekrutacji lub przez 6 msc po wpłynięciu zgłoszenia (jeżeli istnieje możliwość wznowienia tego procesu rekrutacji), po tym czasie dane zostaną usunięte. W dowolnym momencie możesz zwrócić się do Współadministratora I drogą mailową na adres: dane.osobowe@time2work.com.pl z prośbą o:
dostęp do swoich danych,
sprostowanie, usunięcie, ograniczenie przetwarzania, przeniesienie danych do innej firmy, wycofanie wyrażanej zgody (jeżeli dotyczy).
zgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych. Możesz także wnieść skargę do organu nadzorczego tj: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych w celach marketingowych przez time2work i TimeTax oraz przesyłanie mi komunikatów dot. nowych ofert pracy oraz rozliczeń zagranicznych poprzez e-mail.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych w celach marketingowych przez time2work i TimeTax oraz przesyłanie mi komunikatów dot. nowych ofert pracy oraz rozliczeń zagranicznych telefonicznie.

Dziękujemy za Twoją zgodę! Zapoznaj się z treścią informacji dot. Twoich danych osobowych

Informujemy, że współadministratorami Twoich danych osobowych będą: Współadministrator I: time2work sp. z o.o. ul. Niemodlińska 8, 45-710 Opole, REGON: 161 493 934, II: TimeTax sp. z o.o. ul. Niemodlińska 8, 45-710 Opole, REGON: 160 517 377. Firmy te współadministrują danymi osobowymi osób wyrażających zgody marketingowe. Twoje dane przetwarzane będą w celu dostarczenia Ci aktualnych ofert pracy i informacji dot. rozliczeń zagranicznych, dlatego też mogą zostać przekazane wyłącznie firmom, realizującym usługi informatyczne. Dane, przetwarzać będziemy na podstawie Twojej zgody -art.6 ust.1 lit. a.

Zgodę wyrażasz dobrowolnie i nie jest ona warunkiem realizacji rekrutacji. Twoje dane osobowe traktujemy zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. Twoje dane będą przez nas przetwarzane do momentu zakończenia rekrutacji lub przez 6 msc po wpłynięciu zgłoszenia (jeżeli istnieje możliwość wznowienia tego procesu rekrutacji), po tym czasie dane zostaną usunięte. W dowolnym momencie możesz zwrócić się do Współadministratora I drogą mailową na adres: dane.osobowe@time2work.com.pl lub do Współadministratora II: drogą mailową na adres: dane.osobowe@timetax.pl z prośbą o: dostęp do swoich danych, o ich:
sprostowanie, usunięcie, ograniczenie przetwarzania, przeniesienie danych do innej firmy, wycofanie wyrażanej zgody (jeżeli dotyczy).
zgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych. Możesz także wnieść skargę do organu nadzorczego tj: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.